Wat is een waterspeeltuin?

Toen je een kind was ben je er vast weleens geweest, het Tikibad in Duinrell of je lokale zwemparadijs. Het was een heel avontuur, veel spannender dan een pretpark of buitenspeeltuin. De attracties gaan sneller, je kunt elkaar lekker natspetteren, je kunt het zwembad in duiken. Kortom, een waterspeeltuin is een enorm feest. In Nederland zijn er een groot aantal waterspeeltuinen en je hoeft bij de meesten niet eens te wachten tot het zomer is, want je kunt er gewoon binnen van een tropisch paradijs genieten. Het is een geweldig uitje voor zowel volwassenen als kinderen, de kinderen kunnen lekker ravotten in het water en de volwassenen kunnen lekker ontspannen in het bubbelbad.

Welke waterspeeltuinen zijn er in Nederland?

Er zijn in en rondom Nederland een groot aantal waterspeeltuinen. De meest bekende is Duinrell, het Tikibad van Duinrell was een van de eerste waterspeeltuinen in de wereld en het blijft zich maar vernieuwen. Het heeft 12 glijbanen en is het grootste indoor waterparadijs in de Benelux. Een vrij nieuwe waterspeeltuin in Nederland is de Aqua Mexicana in attractiepark Slagharen. Het is gelijk ook een van de grootste waterparken in Nederland, met talloze waterglijbanen, zwembaden en zelfs stroomversnellingen. Het grootste waterpark van Nederland en België is het waterpark Splesj in Hoeven. Het park heeft 7 glijbanen, trampolines, waterfietsen en zelfs een midgetgolfbaan. Het is echt een beleving om een keer naar Splesj te gaan. Als vierde op onze lijst is er waterpark Splash in Hellevoetsluis. Dit is het enige waterpark op open water in heel Nederland. Het heeft een strand, leuke acrobatische attributen op het water voor de kinderen en het is volledig veilig. Het laatste waterpark dat we gaan behandelen is Aqua Ventura in Hellendoorn. Het park heeft 11 glijbanen, allemaal compleet anders. Zo zijn er bijvoorbeeld glijbanen in het donker en glijbanen met een zwemband. Het park heeft ook nog spannende shows om naar te kijken,

Wat kost een waterspeeltuin?

De kosten voor de waterspeeltuinen lopen enorm uiteen. Voor sommige speeltuinen moet je combiticket kopen met de aanliggende pretparken om binnen te komen, voor anderen is het juist weer heel erg goedkoop. Bij Slagharen bijvoorbeeld kun je pas als je een ticket voor Slagharen zelf hebt een ticket voor Aqua Mexicana kopen voor €8. We kunnen je niet precies zeggen welke prijs je zal betalen voor de waterspeeltuin, we kunnen je wel een indicatie geven. De prijs zal waarschijnlijks tussen de €5 en €25 per persoon liggen. Met je kaartje kun je dan 1 dag onbeperkt het park in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *