Wat is een goede verrekijker voor op reis

Goede verrekijker

Als natuurliefhebber en vogelspotter is een goede verrekijker onontbeerlijk. De vergrotingsfactor is het allerbelangrijkste tijdens het gebruik van een kijker. Heeft een verrekijker een factor van 10 dan zal een vogel die op een afstand van 1000 meter zit een vergroting geven die 10 x groter is, dus 100 meter.

Verrekijker kopen

 

Wanneer je vogels wilt bekijken is dan geeft een factor 8 tot 10 de allerbeste vergroting. Met deze factor is ook het vliegtuigen spotten goed toe te passen. Om een veldsport goed te kunnen volgen is een factor 7 al voldoende. Ga je een verrekijker kopen laat je dan goed voorlichten waar en wanneer deze gebruikt kan worden.

Een kleine verrekijker

 

De Vortex solo is een kleine verrekijker waar je met één oog doorheen kunt kijken. Echt een verrekijker die er voor is bedoeld om even snel iets waar te nemen. Wanneer er een wandeling wordt gemaakt door de natuur is er altijd wel iets wat de aandacht trekt. Deze Vortex kan in elke tas of broekzak worden meegenomen en ligt plezierig in de hand.

Compacte verrekijker

 

Voor vogelspotting heb je een compacte verrekijker nodig. Deze moet je snel kunnen gebruiken. 8 x een vergroting kan al voldoende zijn. Wel even de vraag of je in licht of tijdens schemering wilt gaan spotten. Verrekijkers zijn voorzien van een schemerindex. Dit zegt iets over hoe goed een verrekijker functioneert onder verschillende lichtomstandigheden.

 

Bresser

Een Bresser verrekijker is één van de beste licht gewicht kijkers. Wilt u de kinderen ook kennis laten maken met de natuur dan is deze licht gewicht kijker precies goed. De Junior verrekijker in groen/blauw is een aantrekkelijk item voor kinderen. En deze verrekijker werkt optimaal tijdens het kijken in de natuur.

 

Helios

Onder de vogelspotters is wereldwijd het merk Helios één van de beste kijkers. Dit gerenommeerde merk is onder diverse omstandigheden getest en komt steeds weer als beste uit de bus. Verkrijgbaar met of zonder statief en onder alle weersomstandigheden te gebruiken.

 

Wil je gemakkelijk on-line een verrekijker aanschaffen bij een professionele webshop? Dan is het zinvol om eens een kijkje te nemen bij VerrekijkerGigant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *